10 Ocak 2012 Salı

Çorap Giymeyenlere!!

Şu aralar anne-babalardan en sık gelen soru "çoraplarını giymiyor, giydiriyorum hemen çıkartıyor..." elbette her çocuğu ayrı değerlendirmek lazım ve de ayrı bir reçete... ama ortak olan bir nokta var hep söylüyorum çocuklarınızla didişmek yerine oyun oynamayı deneyin, etkinlikler yapın. İşte size bazı alternatif öneriler:)

SOHBET:

Evdeki çorapları inceleyin hepsi aynı mı? Uzun kısa, Kalın ince... Sakın hemen "Neden çorap giyeriz?" muhabbetine girmeyin sadece eğleniyoruz!!
Kaç çeşit çorap vardır? Çorap çeşitlerini tanıyalım.
Çorap olmasaydı ne giyerdik? Neden?
En sevdiğin çorabın hangisi?
Çorabının yumuşak oluşu seni nasıl hissettiriyor?
Elindeki çoraba öyle bir bölüm ekle ki ayaklarını daha sıcak tutsun?
Kaç tane çorabın var biliyor musun? Çocuklar çoraplarını sayarlar.
Bebeklik çorapları sergi hazırlama ve farklılıkları konuşma.

DRAMA:
Eşini arayan çorap olma ve duygularını söyleme. 

OYUN:
1. (Bu evde birden fazla çocuk davet edildiğinde oynananacak bir oyun) Çocuklar iki ayaklarına iki farklı çorap giyerler ve müzik eşliğinde dans eder. Müzik kapanınca çift oluşturmak için bir araya gelirler.
2. Çocuklar çoraplarının tekini çıkarır ve müzik eşliğinde dans ederler, müzik kapandığında diğer çorabını giyinmeye çalışırlar.
3. Çoraplarını yıkamaya ne dersin?

SANAT:
1. Çorap çizme.
2. Çoraplar ile kukla yapımı.




3. Çorapları desenlerine göre eşleştirelim.
4. Çorap  baskısı yapalım.
5. Oyun hamurlarından çorap yapalım.
6. Çoraplardan kapı süsü yada mobil yapımı.
7. Evdeki çorabı süsleme
8. Oyuncak Yapımı “çorap at”


MÜZİK:
1. Çoraplarla müzik aleti oluşturma.
2. Çoraplara şarkı yazma.


MATEMATİK: 1
1. Çorapları farklılıklara göre gruplama.
2. Tek Xçift kavramı
3. En sevdiğin çorabın aynısını bakarak kağıda çizip boyama
4.  Çocukların çorapları dizilir.  Çocuk 2 dakika dikkatle hepsine bakar sonra gözlerini kapatır. Çoraplardan bir tanesi çıkarılır ve çocuğa sorulur, hangisi yok?
5. Çoraplardan 5 tanesi seçilir ve soldan sağa sıralanır. Çocuk 3 dakika dikkatlice bakar sonra çoraplar toparlanır. Çocuktan aynı sırayı hatırlayarak oluşturası istenir.
6. Çorapları ipe mandallayarak örüntü oluşturma (çizgili çorap, düz renk çorap, çizgili çorap, düz renk çorap,... ya da mavi çorap, kırmızı çorap, mavi,,, vb.)

Kolay gelsin:)




 

1 yorum:

  1. Süppperrmiş arkadaşım... da o sabrı ve bunca oyunu oynama zamanını günümüz anne-babaları nasıl bulacaklar onu pek bilemiyorum. Luksemburg'da anneyi evde tutmak için teşvikler veriyorlar. Belki bu sayede onların gösterdiği sabırla büyüyen çocuklar daha rahat ve huzurlu oluyorlardır...

    YanıtlaSil